Input your search keywords and press Enter.

Pelajar Ke Luar Negara Boleh Mohon Vaksinasi Awal

M Update, 30/06/2021 – Pelajar yang ingin melanjutkan pelajaran di luar negara boleh membuat permohonan bagi mendapatkan vaksinasi COVID-19 lebih awal.

Jawatankuasa Khas Jaminan Akses Bekalan Vaksin COVID-19 (JKJAV) dalam ciapan di Twitter, berkata permohonan vaksinasi awal boleh dibuat melalui aplikasi MySejahtera.

“Bagi pelajar yang sudah memohon melalui laman vaksincovid.gov.my sebelum ini, permohonan anda juga sah dan akan disemak,” katanya dalam kenyataan itu.

Menurut ciapan itu, pelajar yang ingin membuat permohonan vaksinasi awal melalui aplikasi MySejahtera boleh berbuat demikian dengan memilih ikon Helpdesk. Selepas menu Mula, pemohon akan dibawa ke halaman Janji Temu Vaksinasi serta perlu mengambil pilihan A khusus bagi pelajar yang perlu ke luar negara untuk pengajian.

Isi maklumat bersama dokumen MySJ ID, nombor kad pengenalan atau pasport dan pilih serta hantar dokumen berkaitan. Pastikan maklumat yang dimasukkan adalah betul semasa penghantaran permohonan,” katanya. – BH Online