Input your search keywords and press Enter.

KWSP Lulus, Suami Isteri Dapat Merasa Beli Kereta

Tangkap layar video yang dikongsikan Atikah ketika dia dan suami menghantar anak sulungnya ke sekolah dengan menaiki kereta baharu mereka.

M Update, 22/04/2022 – Sepasang suami isteri sepakat membeli sebuah kereta jenis Perodua Kancil menggunakan wang pengeluaran khas Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) RM10,000 baru-baru ini.

Berkongsi cerita, seorang pengguna media sosial, Atikah mendedahkan dia dan suami amat bersyukur, dengan kemudahan yang diberikan seperti ini akhirnya mereka sekeluarga merasa memiliki sebuah kenderaan berbumbung walaupun hanya Kancil.

Baginya, itu sudah cukup memberikan makna besar bagi keluarga mereka kerana selama ini hanya bergantung kepada sebuah motosikal lama suaminya untuk kemana-mana sambil membawa dua orang anaknya.

“Rezeki anak-anak dapat duit KWSP terus beli kereta.

@atikah_la_la_la

rezeki anak2 dapat duit kwsp terus beli kereta😊

♬ Tetap Disini – Maulana Ardiansyah

“Saya anak dua baru merasa ada kereta, sebelum ini pergi mana-mana naik motor dengan panas-panas, bila anak nak suus terpaksa duduk tepi jalan buat susu dulu,” katanya.

Menerusi video yang dikongsikan Atikah, apa yang lebih memberi kepuasan kepada seorang ibu adalah apabila dia melihat reaksi anak sulungnya yang begitu teruja ketika dihantar ke sekolah dengan menaiki kereta tersebut.

“Hari ini bermula lah hantar anak ke sekolah naik kereta, tengok muka anak sulung itu seronok sahaja,” ujarnya.

@atikah_la_la_la

harini bermula lah hantar anak kesekolah naik kereta tgk muka anak sulung tu happy je.😊

♬ DJ Senyumanmu Membuatku Tersenyum Malu – Yudha Paramata

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata orang ramai terharu membaca kisahnya dan mereka turut mengucapkan tahniah kepada keluarga kecil itu kerana akhirnya dengan usaha mampu memiliki kereta sendiri.

“Alhamdulillah, saya tumpang gembira dengan kejayaan puan dan keluarga, rezeki dapat memiliki kereta, KWSP pun duit titik peluh kerja keras selama ini, jadi, manfaatkan seperti ini baru nampak hasil berpanjangan,” komen Aliah. – KOSMO! ONLINE