Input your search keywords and press Enter.

Sekejap di Senegal, Sekejap di UK, Dia Cuma Doktor!

M Update, 17/1/2019 – Tetapi beliau juga adalah Perdana Menteri Malaysia. Siapa yang tidak kagum dengan kebolehan dan kelebihan yang Allah beri pada beliau. Allah beri kesihatan yang baik untuk memimpin negara.

Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad akan melakukan lawatan kerja ke United Kingdom (UK) bermula hari ini hingga 20 Januari ini.

Menurut Wisma Putra dalam satu kenyataan hari ini, lawatan ke UK itu adalah lawatan kali kedua Dr Mahathir sejak dilantik semula sebagai Perdana Menteri pada 10 Mei tahun lepas.

Dalam lawatan kali ini, Dr Mahathir dijadualkan berucap di Oxford’s Frewin Court esok (18 Januari) dan mengadakan perjumpaan dengan Setiausaha Agung Komanwel Patricia Scotland pada hari yang sama.

“Antara isu yang akan dibincang mereka kelak adalah perdagangan dan pelaburan dalam kalangan negara-negara Komanwel, tadbir urus yang baik serta langkah mencegah dan menangani keganasan,” katanya.

Kementerian Luar berkata lawatan Perdana Menteri itu juga bertujuan meneruskan hubungan baik yang telah lama terjalin antara Malaysia dan UK.

Lawatan itu juga dijangka mempereratkan lagi hubungan persahabatan dan kerjasama antara kedua-dua negara, tambahnya.

Dr Mahathir akan diiringi isteri beliau, Tun Dr Siti Hasmah Mohd Ali, Timbalan Menteri Luar Datuk Marzuki Yahya selain para pegawai kanan Kementerian Luar.

Sumber: Bernama

Leave a Reply